Više informacija o bankama

Saznajte koje su vam banke dostupne na hrvatskom tržištu i kakve različite štedne proizvode nude. Također su dostupni arhivski članci o bankama koje su prethodno djelovale na tržištu.

Banco Popolare

Banco Popolare Croatia d.d. je univerzalna banka s međunarodnim backgroundom koja se konstantno razvija pružajući klijentima širok spektar proizvoda i usluga. Banka raspolaže mrežom od 36 poslovnica diljem Hrvatske te broji više od 72.000 klijenata uz aktivu od dvije milijarde kuna i jamstveni kapital od 275 milijuna kuna.

Više

BKS banka

Kvarner Banka d.d. (sada BKS Bank d.d.) osnovana je 1993. godine u Rijeci kao prva banka u RH s mješovitim vlasništvom nad kapitalom. Od 14.02.2000. godine upisani i uplaćeni temeljni kapital banke iznosi HRK 60 milijuna, podijeljen je u 600.000 redovnih dionica vrijednosti po HRK 100,00 svaka.

Više

Kentbank

1998. godine osnovana je Štedionica Brod d.d. koja 2002. godine postaje Banka Brod d.d. sa sjedištem u Slavonskom Brodu i temeljnim kapitalom od 20.216.000,00 kuna. U srpnju 2011. godine Eksen Holding (Süzer Group) preuzima Banku Brod d.d. i početkom 2012. godine povećava temeljni kapital na 126.707.200,00 kuna.

Više

Banka Kovanica

Banka Kovanica d.d. pripada grupi manjih banaka, koja je uspjela ostvariti preduvjete za obavljanje bankarske djelatnosti velikih ovlaštenja. Od 2007. godine Banka Kovanica u većinskom je vlasništvu Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, najuglednije banke istoimene države sa dugom bankarskom tradicijom.

Više

Banka Splitsko-Dalmatinska

Banka splitsko-dalmatinska nastala je 2002.godine spajanjem Štedionice splitsko-dalmatinske (1992.) i Banice Credo štedionice (1997). Od HNB-a dobiva odobrenje za rad i počinje djelovati kao Splitsko-dalmatinska banka d.d., a od 01.03.2004. djeluje pod današnjim nazivom Banka splitsko-dalmatinska d.d. (BSD).

Više

Croatia banka

Croatia banka d.d. Zagreb, utemeljena je 1989. godine i obavlja sve bankarske poslove u zemlji i inozemstvu (veliko ovlaštenje) za građane i obrtnike, te male i srednje poduzetnike. Politikom otvorenih vrata Croatia banka nastoji cjelovito sagledati i razumjeti potrebe poduzetnika.

Više

Erste & Steiermärkische banka

Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka pod tim imenom posluje od 2003., a nastala je spajanjem Riječke banke d.d., Rijeka i Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb. Obje banke imale su značajnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu.

Više

Hrvatska poštanska banka

Hrvatska poštanska banka d.d. Zagreb osnovana je u listopadu 1991. godine kao univerzalna bankarska organizacija za obavljanje svih bankarskih poslova u zemlji i inozemstvu. Osnivač i njen većinski vlasnik sve do početka 2001. godine bila je tvrtka HPT, kasnije Hrvatska pošta d.d.

Više

Hypo Alpe Adria Banka

Hypo Alpe Adria je međunarodna bankarska i financijska grupacija s tradicijom financijskog poslovanja od gotovo 120 godina. HAA obuhvaća mrežu banaka na sedam ključnih tržišta regije Alpe-Jadran te trenutačno broji oko 6.000 zaposlenika koji opslužuju oko 1,2 milijuna klijenata.

Više

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima