Više informacija o bankama

Saznajte koje su vam banke dostupne na hrvatskom tržištu i kakve različite štedne proizvode nude. Također su dostupni arhivski članci o bankama koje su prethodno djelovale na tržištu.

Post Image

Hypo Alpe Adria (HAA) je međunarodna bankarska i financijska grupacija s tradicijom financijskog poslovanja od gotovo 120 godina. HAA obuhvaća mrežu banaka na sedam ključnih tržišta regije Alpe-Jadran te trenutačno broji oko 6.000 zaposlenika koji opslužuju oko 1,2 milijuna klijenata iz sektora građanstva, malog i srednjeg poduzetništva te javnog sektora.

Zbog svoje snažne regionalne orijentiranosti HAA banke su sastavnim djelom i partnerom gospodarstva te općenito društva u svim zemljama u kojima djeluju. Središte HAA nalazi se u Klagenfurtu u Austriji, odakle se na hrvatsko tržište proširila 1994. godine, na kojem je tijekom godina kontinuirano razvijala svoje poslovanje te je danas jedna od pet najvećih banaka u Hrvatskoj.

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine, nudeći financijske proizvode i usluge pravnim osobama, javnim institucijama i građanima.

Nakon projekta pripajanja Slavonske banke Osijek početkom 2009. godine, Hypo banka nastavlja s razvojem poslovanja te nudi bogat asortiman usluga i proizvoda u svim krajevima Hrvatske. Mreža Hypo banke danas obuhvaća 74 poslovnice te više od 270 bankomata diljem Hrvatske, a financijske usluge pruža više od 400.000 klijenata.

Hypo Alpe-Adria-Leasing d.o.o. je društvo u vlasništvu Hypo Alpe-Adria-Banke, a koje je prisutno na hrvatskom tržištu dugi niz godina te posjeduje bogato iskustvo, znanje i resurse za financiranje svih objekata leasinga. Uslugu financiranja putem leasinga pruža malim i srednje velikim poduzećima, velikim korporacijama i kompanijama, obrtnicima i fizičkim osobama.

Hypo Alpe-Adria-Leasing surađuje s brojnim renomiranim domaćim i stranim tvrtkama partnerima i osiguravajućim kućama.

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. u potpunom je vlasništvu Hypo Alpe-Adria-Banke, koja je ujedno i depozitna banka za HI-fondove. Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. osnovan je 1998. godine. U prosincu 2001. godine pripaja Slavoinvest d.d., društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima.

Društvo upravlja investicijskim fondovima od 2002. godine. Želja društva je ponuditi individualnim i institucionalnim ulagateljima kvalitetne investicijske fondove kojima je cilj ostvarenje što boljih prinosa uz odgovarajuće upravljanje rizicima, koristeći se iskustvom, znanjem i tehnikama upravljanja samog društva.

Klijentima su trenutno na raspolaganju naša četiri otvorena investicijska fonda, namijenjena različitim profilima ulagača prema očekivanoj zaradi i sklonosti riziku: HI-Growth - dionički, HI-Balanced - mješoviti, HI-Conservative - obveznički i HI-Cash - novčani fond.

Društvo Hypo Alpe-Adria-Nekretnine d.o.o. pruža usluge posredovanja pri kupoprodaji nekretnina kao i savjetovanje klijenata u realizaciji investicijskih projekata od akvizicije zemljišta do primopredaje objekta, usluge upravljanja nekretninama, agencijske prodaje, iznajmljivanja prostora u vlasništvu itd. Društvo upravlja i zagrebačkim Hypo Centrom u kojem su smještene sve članice HAA u Hrvatskoj, a u sklopu kojega je smješten i jedan od najatraktivnijih višenamjenskih kongresnih centara u Hrvatskoj.

Više na: http://www.hypo-alpe-adria.hr/

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima