Više informacija o bankama

Saznajte koje su vam banke dostupne na hrvatskom tržištu i kakve različite štedne proizvode nude. Također su dostupni arhivski članci o bankama koje su prethodno djelovale na tržištu.

Post Image

Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka pod tim imenom posluje od 2003., a nastala je spajanjem Riječke banke d.d., Rijeka i Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb. Obje banke imale su značajnu ulogu na hrvatskom financijskom tržištu.

Riječka banka, osnovana 1954. razvila se u vodeću banku Rijeke, Primorja i Istre. Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb, nastala je 2000. godine spajanjem triju uspješnih regionalnih hrvatskih banaka: Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke.

Danas, Erste&Steiermärkische Bank posluje putem 126 poslovnica te više od 530 bankomata. Mreža tako uključuje 13 Komercijalnih centara, 9 Poduzetničkih i 9 Profitnih centara za korporativne klijente.

Od samog početka, 2000. godine, Erste&Steiermärkische Bank d.d. dio je međunarodne Erste grupe, koja potječe još od davne 1819. godine i prve Austrijske štedne banke.

Od 1997. godine Erste grupa se razvila u jednog od najvećih pružatelja financijskih usluga u Srednjoj i Istocnoj Europi, s više od 50.000 zaposlenih koji uslužuju više od 17 milijuna klijenata, putem 3.200 poslovnica u 8 država (Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Srbiji, Ukrajini i Hrvatskoj).

Pružamo podršku svim našim klijentima kako bismo ispunili njihove težnje te osigurali njihovo bogatstvo sada i u budućnosti.

Nudimo sve usluge i proizvode, od osobnih bankovnih računa (uključujući specijalizirane račune za djecu i studente) do širokog raspona raznih kredita, kartica za plaćanje, elektroničkih bankarskih usluga (kontrola računa putem interneta, telefona, mobitela), proizvoda za ulaganja i štednju, savjetovanja i proizvoda financijskog tržišta i privatnih bankarskih usluga.

Kao lider u brojnim bankarskim uslugama banka igra značajnu ulogu u korporativnom segmentu, nudeći personalizirane proizvode, specijalizirane programe i savjetovanje za poduzetnike, male i mikro poduzetnike, kao i velika poduzeća.

U sklopu svoje poslovne politike naša Banka nastoji biti prepoznata kao pouzdana institucija koja Vam pruža najbolju moguću uslugu na tržištu. U središtu svih naših nastojanja nalazi se klijent, za kojeg želimo da se u poslovanju s nama osjeća ugodno i zadovoljno. Da bi se ta politika mogla ostvariti iza nje mora stajati tim sposobnih ljudi s izraženim osjećajem za potrebe klijenta.

Naša misija:

Potičemo i pomažemo svoje klijente, zaposlenike, dioničare i društvenu zajednicu u zajedničkom stvaranju dobrobiti.

Naša vizija:

Biti najbolja banka u Hrvatskoj koja brine o sigurnosti svojih klijenata i pruža najkvalitetnije proizvode i usluge, vodeći računa o dobrobiti svojih zaposlenika, dioničara i društvene zajednice.

Više na: http://www.erstebank.hr/

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima