Više informacija o bankama

Saznajte koje su vam banke dostupne na hrvatskom tržištu i kakve različite štedne proizvode nude. Također su dostupni arhivski članci o bankama koje su prethodno djelovale na tržištu.

Post Image

Banka Kovanica d.d. pripada grupi manjih banaka, koja je uspjela prevladati sve transformacije bankarskog tržišta i ostvariti preduvjete za obavljanje bankarske djelatnosti u sklopu takozvanih velikih ovlaštenja.

Sukladno razvoju, Banka je uvrštena svojim bankarskim uslugama u konkurentnost tržišne ponude namijenjene fizičkim i pravnim osobama.

Banka je osnovana kao Štedionica Kovanica d.d. Varaždin odlukom osnivača na osnivačkoj Skupštini od 26. veljače 1997. godine.

Štedionica je 2002. godine preoblikovana u Banku Kovanica d.d. Varaždin te danas posluje u 15 poslovnica širom Hrvatske.

Od svibnja 2007. godine Banka Kovanica d.d. u većinskom je vlasništvu Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, najuglednije banke istoimene države, sa 125-godišnjom bankarskom tradicijom.

Razvojni planovi Banke Kovanica d.d. u narednom razdoblju podrazumijevaju usavršavanje postojećih usluga, širenje ponude proizvoda u sektorima gospodarstva i građanstva, daljnji razvoj poslovne mreže te ulaz u krug od 15 vodećih banaka u Hrvatskoj.

Sukladno promjeni vlasništva, Banka Kovanica d.d. priprema u narednom razdoblju provođenje cjelokupnog rebrandinga, kako bi i u Hrvatskoj nosila i prezentirala ime Grupe, odnosno svog većinskog vlasnika.

Banka Kovanica upisana je u sudski registar kod Trgovačkog suda u Varaždinu.

Temeljni kapital Banke uplaćen je u cijelosti, iznosi 142.964.400,00 HRK (kuna) i cini 1.429.644 komada redovnih dionica serije A jedinične nominalne vrijednosti od 100,00 kuna.

U segmentu poslovanja s tvrtkama i poduzetnicima Banka Kovanica d.d. nudi široku paletu proizvoda i usluga u zemlji i inozemstvu.

Osim što kontinuirano prati najnovija kretanja na bankarskom i financijskom tržištu koja odmah pronalaze svoje mjesto u ponudi Banke, karakterizira je individualni pristup svakom klijentu.

Stručni tim sektora Poslovanja s pravnim osobama Banke Kovanice d.d. proaktivno djeluje u smislu razvijanja inovativnih rješenja po mjeri svakog klijenta.

Banka Kovanica d.d. svakom klijentu dodjeljuje financijskog savjetnika. Svi oblici poslovne suradnje između klijenata i njihovih financijskih savjetnika temelje se na međusobnom povjerenju i diskreciji, a financijski savjetnici se trude na sve zahtjeve klijenata odgovoriti kvalitetno u najkraćem mogućem roku.

Više na: http://www.kovanica.hr/

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima