Više informacija o bankama

Saznajte koje su vam banke dostupne na hrvatskom tržištu i kakve različite štedne proizvode nude. Također su dostupni arhivski članci o bankama koje su prethodno djelovale na tržištu.

Post Image

Banco Popolare Croatia d.d. je moderna, univerzalna banka s internacionalnim backgroundom koja se konstantno razvija pružajući svojim klijentima širok spektar proizvoda i usluga.

Temeljni kapital banke iznosi 95.130.000,00 kn i u cijelosti je uplaćen. Temeljni kapital podijeljen je na 172.060 redovnih dionica 18.200 povlaštenih dionica, svaka u nominalnom iznosu od 500,00 kn.

Banco Popolare Croatia upisana je kod Trgovačkog suda u Zagrebu.

Banka raspolaže mrežom od 33 poslovnice diljem Hrvatske te broji oko 44.000 klijenata uz aktivu od 2,2 milijarde kuna i jamstveni kapital od  oko 285,5 milijuna kuna.

Banka surađuje sa svim relevantnim državnim institucijama i poslovnim udruženjima: Hrvatskom udrugom banaka, Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak, Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, Hrvatskim izvoznicima i Ministarstvom turizma.

Briga za zaštitu okoliša, održivi razvoj, odnos prema zaposlenicima i odgovornost prema društvenoj zajednici u kojoj djeluje dio su korporativne kulture Banco Popolare Croatia. Kroz donacije i sponzorstva banka ciljano podupire projekte vezane uz sport, kulturu, obrazovanje, ekologiju te posebno djecu i humanitarne akcije.

Aktivnosti koje Banco Popolare Croatia poduzima na području održivog razvoja uklopljene su u strategiju matične grupe kojoj pripada.

Banco Popolare Croatia je članica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj i Saveza za energetiku Zagreba te nastoji na optimalan način kompilirati iskustva i aktivnosti banke, grupacije te Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Početkom 2010. godine banka je izdala svoje prvo Izvješće o održivosti izrađeno prema međunarodnim standardima. Iduće izvješće, koje pokriva trogodišnje razdoblje 2009-2011, izdano je polovinom 2012. godine.

U prosincu 2009. godine Banco Popolare Croatia dobila je posebnu nagradu Indeks DOP-a za najveći napredak na području održivog razvoja u proteklom razdoblju.

U travnju 2014. godine OTP banka Hrvatska stekla je većinski udio u Banco Popolare Croatia. Time je Banka postala dijelom ugledne bankarske grupacije OTP banke koja u Hrvatskoj brine za gotovo 400.000 klijenata u mreži koju čini 97 poslovnica i 222 bankomata.

S naglaskom na stalnom razvoju proizvoda i usluga, posebno na korištenju novih tehnologija u bankarstvu, uz visoke standarde sigurnosti te poseban, individualan pristup klijentima, OTP banka je danas u mnogim segmentima proizvoda i usluga u vrhu hrvatskog bankarstva.

Više na: http://www.bpc.hr/

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima