Stambeni Kutak

Pratite stanje hrvatskog tržišta stambene štednje, saznajte koje vam usluge nude štedionice i koje prednosti možete iskoristiti od državnih poticaja za stambenu štednju.

Post Image 1

Sustav stambene štednje postoji u Hrvatskoj više od 10 godina i pokazao se važnim elementom stabilnog, dugoročnog financiranja stambenih potreba. Cilj je sustava podizanje kvalitete stanovanja svih građana Hrvatske. Kvaliteta stanovanja u novom, primjerenijem, bolje opremljenom ili većem prostoru, jedna je od bitnih sastavnica kvalitete života.

Više
Post Image 2

Sustav stambene štednje u Hrvatskoj u bliskoj je vezi sa sustavima koji su uvedeni u zemljama u neposrednom okruženju poput Austrije, Češke i Slovačke, ali i Njemačke, Rumunjske i Mađarske. Sustavi stambene štednje u tim zemljama, kao i u Hrvatskoj, uspostavljeni su kao vrlo važan element državne strategije upravljanja stambenom politikom.

Više
Post Image 3

Državna poticajna sredstva iznose 10% od iznosa raspoložive stambene štednje uplaćene u godini za koju se isplaćuju, a najviše do 5000 kuna raspoložive stambene štednje po stambenom štediši tijekom jedne kalendarske godine.

Više

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima