Info Kutak

Pratite stanje hrvatskog bankarskog tržišta kroz konkretne analize i informativne članke, koji su prvenstveno namjenjeni olakšavanju važne odluke kome i na koji rok povjeriti svoju štednju.

Post Image 1

Stara devizna štednja Ljubljanske banke na području bivše zajedničke države je bilo otvoreno pitanje od 1991. godine. Slovenska i hrvatska politika su uglavnom izbjegavale pronaći rješenje problema, koji je postao svojevrsna tabu tema do donošenja konačne presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Više
Post Image 2

Savjet Hrvatske narodne banke je na sjednici održanoj 16. srpnja 2014. donio Odluku o podnošenju prijedloga Trgovačkom sudu u Zagrebu za otvaranje stečajnog postupka nad Nava bankom d.d., Zagreb, Tratinska 27. Štednja u banci je osigurana preko DAB – Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka u visini od 100 tisuća eura po deponentu.

Više
Post Image 1

Kriza koju već šest godina osjećaju građani počinje se polako pokazivati u bilancama svih poslovnih banaka. Povećanje rezervacija zbog loših plasmana, pad premije za rizik i stabiliziranje financijskih sektora na globalnoj razini su glavni razlozi zbog kojeg će u hrvatskom bankarskom sektoru uskoro doći do značajnih promjena.

Više

Zanimljivosti i analize

Podjelite sa prijateljima